Filtresiz (Posalı) Soğuk Sıkım ve Sızma Zeytinyağlı Üretim Aşaması
Zeytinler Ekim ayı başlarında henüz yeşil iken erken hasat döneminde toplanır. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşınarak zeytinin kızışmasının dolayısıyla yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.27 derecenin altında en az su ilavesi ile 2 fazlı sistemlerde Soğuk Sıkım yöntemiyle zeytinyağları üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler üst seviyede tutulur.Yeşil meyvemsi aromaya sahip, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir acılık ve genizde yakıcılık oluşturmaktadır.
Sağlık için gerekli olan E vitamini ,bio fenoller, antioksidan vb. değerler en yüksek seviyedir. Zeytinyağlarının ön analizleri fabrikada yapılır ve çelik krom tanklarda saklamaya alınır. Krom tankların bulunduğu alan ayrıca iklimlendirme yapılarak donmasına engel olunmakta ve max. 22C derecede tutulmaktadır.
Filtre edilmemiş olarak tercih edildiğinde tanktaki dinlenmiş yağlar filtreleme işlemi yapılmadan en doğal haliyle ambalajına doldurulmaktadır. Posalı görüntüye sahip olup meyvemsilik yoğun halde hissedilir. Yağın içinde bulunan posa (küçük zeytin parçacıkları) bir süre sonra dibe çökebilir. Bu doğal ve normal bir durumdur, 2 ay gibi kısa zamanda tüketilmesi tavsiye edilir. Zeytinyağlarımızın tamamını oksijen, ışık ve ısıdan uzak tutmak gerekiyor ama özellikle filtre edilmemiş, posalı bir yağ aldığınızda oksijen, sıcak ve ışıktan kesinlikle uzak tutmanız gerekmektedir.