Blog Etiketleri
Sızma Zeytinyağı Nasıl Olmalı.?
Toplanan zeytinler sıkım tesisine aynı günde götürülmeli, soğuk sıkım denilen yöntemle sıkılmalı, yani hamurunu işleme sıcaklığının en fazla 27 derece olması gerekiyor.
Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı
Erken hasat zeytinyağını sabah kahvaltılarında, salatalarda, tatlılarda ve her türlü soğuk yemekte kullanabilirsiniz.
Naturel Sızma Zeytinyağı
Natürel sızma zeytinyağı Ekim-Kasım aylarındaki erken hasat zamanı toplanan olgunlaşmamış yeşil zeytinlerin soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmasıyla elde edilir.
Neden Mut Zeytinyağı
Mut yöresi zeytin konusunda eşine ender rastlanan özelliklere sahip.Mikro klima denilen...
Neden Mut Zeytini
Zeytin sineğinin olmadığı iklim olarak elverişli bir yer. Mut bölgesini dünyanın en kaliteli zeytinlerinin üretildiği, en kaliteli yağların üretildiği bir bölge olarak karşımıza çıkıyor.
Yağlı Sele Siyah Zeytin Yapımı!
Zeytin ağaç üzerinde olgunlaştıktan sonra yemek için herhangi bir kimyasal madde kullanmadan sadece tuz ekleyip acı suyunun gitmesini sağlayıp en sağlıklı zeytin türüdür.
İlaçsız Zeytin İlaçsız Zeytinyağı Mut'ta Yetişir
Mut yöresinin kendine has iklim özellikleri sayesinde hiç tarım ilacı kullanmadan zeytin üretilir. İşte en büyük faktör Mut ilçesinin iklim yapısı.
Mut Çizik Yeşil Zeytini Nasıl Yapılır, Tatlandırılır.?
Çizme zeytinlerin hasat zamanı da kırma zeytinlerde olduğu gibi yeşilden saman sarısına döndüğünde ve hafif pembeleştiğinde yapılır. Hasat zamanı, iklim ve zeytin türüne göre değişir
Yeşil Kırma Zeytin Nasıl Tatlandırılır.?
Çok basit yöntemlerle evde yapılabilen kırma zeytininizi uzun süre küflenmeden saklayabilmeniz için bazı basit kuralları uygulamanız gerekir. Bu zeytinin küflenmemesi için
Siyah Zeytin
Zeytinin her türlüsü soframızın vazgeçilmezidir.Siyahı, yeşili soframızı süsleyen en sağlıklı besin
Yeşil Zeytin
Yeşil zeytinin ağacı farklı değildir. Zeytin meyvesi olgunlaştıkça çeşitli renk evrelerinden geçer yani olgunlaştıkça renk değiştirir. İlk başta yemyeşil ve sert olan zeytin